هواوی در سال 2020؛ ادامه حرکت در مسیری پر پیچ وخم

به گزارش مجله هاستفا، در ابتدای سال 2019، شرکت هواوی شکست ناپذیر به نظر می رسید. اما سپس این غول تکنولوژی متوجه شد که دولت قدرتمندترین کشور جهان شمشیر را برای تقابل از رو بسته است. در ابتدا گفته می شد که هواوی به زودی شکست سختی می خورد اما حالا معین شده که این شرکت بزرگ تر از آن است که شکست بخورد یا حداقل بدون نبردی همه جانبه چنین اتفاقی نمی افتد. سال گذشته سال بسیار دشواری برای این کمپانی چینی بود و در این مطلب می خواهیم این سؤال را مطرح کنیم که هواوی در سال 2020 باید با چه چالش هایی دست وپنجه نرم کند؟ در ادامه همراه ما باشید.

هواوی در سال 2020؛ ادامه حرکت در مسیری پر پیچ وخم

دوران اوج هواوی

اگر به نمودار درآمد هواوی در سال 2019 نگاهی بیندازید، می بینید که ماه آوریل را می توان دوران اوج این شرکت در نظر گرفت. این شرکت در تاریخ 26 مارس از گوشی P30 پرو رونمایی کرد که به لطف دوربین های قدرتمند، ویژگی های جذاب و عمر باتری بالا، خیلی زود مورد توجه میلیون ها کاربر در سرتاسر دنیا نهاده شد.

هواوی P30 پرو به خصوص برای دوربین بسیار خوبی که داشت نقدهای بسیار مثبتی دریافت کرد. این گوشی در برابر گوشی های شرکت های رقیب حرف زیادی برای گفتن داشت و ضمناً این شرکت صدها میلیون دلار برای تبلیغات گوشی های P30 هزینه کرد که این کار نتایج مثبتی به همراه داشت. تا 27 ژوئن، هواوی پیروز شد 10 میلیون گوشی سری P30 را به فروش برساند و در این زمینه با فاصله زیادی رکورد فروش گوشی های P20 را شکست.

به لطف همین پیروزیت ها و فروش بالای دیگر گوشی ها، پشت سر گذاشتن سامسونگ به عنوان بزرگ ترین سازنده گوشی های هوشمند دیگر به یک امر مسلم بدل شده بود و فقط بحث بر سر زمان این اتفاق بود. علاوه بر این باید به گوشی تاشو این شرکت یعنی میت ایکس هم اشاره کنیم که مورد توجه زیادی نهاده شد. بعد از اینکه کارشناسان متوجه مسائل گلکسی فولد شدند و سامسونگ بیان کرد عرضه آن تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاده است، مدیران هواوی بدون شک از این اتفاق راضی شده اند. اما فقط چند هفته بعد، بحران گسترده هواوی شروع شد.

شروع درگیری با دولت آمریکا

در تاریخ 15 مه، خبر تحریم های هواوی توسط آمریکا منتشر شد که اگرچه تعجب آور بود، ولی چندان هم غیرقابل انتظار نبود و در این زمینه نشانه های زیادی وجود داشت. به عنوان مثال در آوریل 2018، دولت آمریکا شرکت چینی ZTE را از دریافت قطعات آمریکایی تحریم کرد و اگرچه این تحریم فقط چند ماه طول کشید، ولی ZTE را به آستانه تعطیلی کامل کشاند.

در ژانویه 2018، هواوی قرار بود به وسیله اپراتورهای مخابراتی AT&T و Verizon گوشی میت 10 پرو را وارد بازار آمریکا کند ولی هر دو شرکت به دلیل هشدار مقامات دولت آمریکا، از این قرارداد همکاری پا پس کشیدند. آمریکا به این حد راضی نبود و می خواست باقی کشورها هم استفاده از تجهیزات هواوی را کنار بگذارند. حتی دولت آمریکا این کشورها را تهدید کرد که در صورت بهره گیری از تجهیزات 5G هواوی، دیگر در زمینه های اطلاعاتی با این دولت ها همکاری نخواهد کرد. البته این تهدیدها چندان مثمر ثمر واقع نشده زیرا مثلاً بریتانیا به تازگی استفاده هرچند محدود تجهیزات 5G هواوی را تأیید نموده است.

در نهایت در تاریخ 15 مه 2019، وزارت بازرگانی آمریکا کمپانی هواوی را وارد لیست سیاه کرد و به این ترتیب شرکت های آمریکایی امکان همکاری با هواوی را از دست دادند.

زندگی در تحریم

بعد از انتشار این خبر، شرکت های مهمی مانند اینتل، گوگل، مایکروسافت و کوالکام بیان کردند که دیگر سخت افزار و نرم افزارهای خود را در اختیار هواوی نمی گذارند. در هفته های بعد از شروع این تحریم، هواوی پیروز شد همکاری خود با شرکت هایی که مشمول این تحریم نمی شوند را از سر بگیرد. مهم ترین آن ها شرکت Arm بود که معماری تراشه های موبایل را ارائه می نماید.

دولت آمریکا سپس برای امکان پشتیبانی و ارائه آپدیت های امنیتی، معافیت موقت به شرکت های آمریکایی اعطا کرد که این موضوع به هواوی اجازه داد برای گوشی های فعلی خود آپدیت اندروید ارائه کند. این معافیت سه ماهه تا حالا دو بار تمدید شده است و 7 روز دیگر در تاریخ 16 فوریه به خاتمه می رسد.

اگرچه دولت آمریکا برای توجیه این تحریم همیشه به موضوع تهدید برای امنیت ملی متوسل می گردد، اما در کل به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، این تحریم در اصل یک اهرم فشار برای مذاکرات بین دو ابرقدرت به شمار می رود.

باقی ماندن در برزخ

حدود 10 ماه از شروع تحریم هواوی می گذرد و شرایط این تحریم بهبود چندانی نداشته است. در حال حاضر، هواوی همچنان نمی تواند با بیشتر شرکت های آمریکایی همکاری داشته باشد ولی در این میان بعضی شرکت ها مانند مایکروسافت پیروز شده اند مجوز ویژه ای برای ادامه همکاری دریافت نمایند. به همین خاطر هواوی می تواند بار دیگر لپ تاپ های مجهز به ویندوز را روانه بازار کند ولی گوشی های جدید این شرکت کماکان از اپلیکیشن های گوگل محروم هستند.

در این میان، هواوی در کمال تعجب پیروز شده برای تمام قطعات سخت افزاری آمریکایی نمونه های جایگزین پیدا کند. کالبدشکافی میت 30 پرو نشان داده که هیچ قطعه سخت افزاری آمریکایی برای این گوشی استفاده نشده است. همچنان نرم افزار مهم ترین نقطه ضعف هواوی به شمار می رود. اندروید یک سیستم عامل متن باز به حساب می آید و بنابراین هواوی برای استفاده از آن مسئله ای ندارد. اما کاربران اندروید در سرتاسر دنیا، تا حد زیادی به اپلیکیشن های گوگل وابستگی دارند. همچنین باید به اپلیکیشن هایی اشاره کنیم که در پلی استور حضور دارند و بسیاری از کاربران به نصب آن ها به وسیله روش های دیگر تمایلی ندارند.

هواوی با معرفی سیستم عامل اختصاصی هارمونی سروصدای زیادی به راه انداخت. این سیستم عامل فعلاً بر روی چند گجت خانگی مورد استفاده قرار می گیرد ولی در نهایت می تواند به عنوان پلتفرم اختصاصی این کمپانی انجام وظیفه کند. مشکل اینجاست که توسعه کامل یک پلتفرم همه فن حریف سال ها طول می کشد و حتی در صورت توسعه کامل هم تضمینی برای استقبال از جانب توسعه دهندگان وجود ندارد.

دوام شگفت انگیز در شرایط سخت

شرکت هواوی در سال 2019 پیروز شده 230 میلیون گوشی را به فروش برساند که 30 میلیون بیشتر از سال 2018 محسوب می گردد و بار دیگر توانست رجحان خود نسبت به صندلی اپل در بازار موبایل را تثبیت کند. سؤالی که مطرح می گردد این است که هواوی چطور توانسته در چنین شرایط سختی این پیروزیت را به دست آورد؟

برای تحلیل فروش گوشی های هواوی باید به موضوع تفکیک بخش دنیای (که اپلیکیشن های گوگل اهمیت زیادی دارند) و بخش مربوط به بازار چین (که گوگل اصلا اهمیتی ندارد) توجه نشان بدهیم. این بازار چین بود که توانست در سال 2019 به کشتی نجات هواوی بدل گردد. به لطف همین بازار، نه تنها گوشی های هواوی فروش خیلی خوبی داشتند بلکه نسبت به سال گذشته رشد هم تجربه کردند. در این زمینه، حس وطن پرستی کاربران چینی نقش مهمی ایفا نموده است.

البته هواوی در کشورهای مختلف هم حضور زیادی دارد و در این سال علاوه بر ادامه فروش گوشی های جذاب مانند P30 پرو، این شرکت گوشی های قدیمی را با نام های جدید عرضه کرد تا بتواند از اپلیکیشن های گوگل استفاده کند. باید خاطرنشان کنیم در سال 2019 گوشی میت 30 پرو عرضه شد که علی رغم تمام ویژگی های جذاب، به دلیل فقدان اپلیکیشن های گوگل به صورت بسیار محدود در بعضی از بازارهای خارج از چین عرضه شد.

برنامه بلندمدت

هواوی برای جذب توسعه دهندگان به سمت استفاده از سرویس های موبایل این شرکت بودجه هنگفتی را اختصاص داده تا این سرویس ها جایگزین سرویس های گوگل شوند. حالا که هواوی با این حقیقت روبرو شده که خیلی راحت دسترسی آن به گوگل و دیگر تکنولوژی های آمریکایی را قطع می نمایند، کوشش خود برای استقلال را دوچندان نموده است و ادامه این کوشش ارتباط چندانی با شرایط تحریم ندارد. در حقیقت برداشتن تحریم حتی می تواند شتاب این کوشش را افزایش دهد زیرا توسعه دهندگان آمریکایی با خیال راحت می توانند اپلیکیشن های خود را برای اپ استور هواوی ارائه نمایند.

سرویس های گوگل در بازارهای دنیای اهمیت زیادی دارند و به همین خاطر هواوی این سرویس ها را رها نمی نماید؛ اما از طرفی دیگر تمام کوشش خود را به کار می گیرد تا در آینده در برابر چنین فشارهایی مصون بماند. هواوی از امکانات کافی برای توسعه نسخه جایگزین اپلیکیشن های گوگل بهره می برد. ضمناً شرکت های چینی هم ظاهراً موافق چنین رویکردی هستند و به تازگی خبری منتشر شده که شرکت های هواوی، شیائومی، اوپو و ویوو قصد دارند اپ استور اختصاصی خود را توسعه دهند.

شرایط هواوی در سال 2020

هواوی در سال 2020 به عرضه گوشی های جذاب ادامه خواهد داد. گفته می گردد هواوی P40 پرو در مارس 2020 معرفی می گردد و مطابق انتظار از لحاظ عکاسی حرف زیادی برای گفتن دارد. P40 پرو رقیب مستقیم گلکسی اس 20 اولترا محسوب می گردد که سامسونگ برای این گوشی از تمام توان خود برای تعبیه دوربین های قدرتمند استفاده نموده است. به همین خاطر هواوی در سال 2020 اگر می خواهد در برابر مهم ترین رقیب خود یعنی سامسونگ به چشم بیاید، باید پرچم دار بسیار جذابی را روانه بازار کند.

یک دلیل دیگر برای جذابیت این گوشی این است که هواوی چاره ای جز تحت تأثیر قرار دادن کاربران ندارد. از آنجایی که گوشی P40 پرو هم قرار نیست با اپلیکیشن های گوگل عرضه گردد، فقط به وسیله سخت افزاری باید بتواند سروصدای زیادی راه بیندازد. برخلاف میت 30 پرو که به صورت محدود در اروپا عرضه شد، ظاهرا P40 پرو به صورت گسترده در کشورهای اروپایی روانه بازار می گردد.

در ادامه خبرهای بیشتری در رابطه با همکاری هواوی و دیگر شرکت های نرم افزاری منتشر می گردد. به عنوان مثال می توانیم به شروع همکاری بین هواوی و TomTom اشاره کنیم که قرار است با استفاده از داده ها و نرم افزار TomTom، هواوی اپلیکیشن مربوط به نقشه و مسیریابی را توسعه دهد. همچنین هواوی برای اینکه بتواند توجه توسعه دهندگان بیشتری را به سمت سرویس های موبایل و اپ استور اختصاصی خود را جلب کند، مشوق های اقتصادی را برای توسعه دهندگان در نظر می گیرد و در این میان احتمالا نام چند اپلیکیشن مهم هم مطرح می گردد.

هواوی در حالی سال 2019 را پشت سر گذاشت که چنین فشار همه جانبه ای تقریبا هر شرکت دیگری را نابود می کرد. هواوی در سال 2020 باید کاربران و دیگر شرکت ها را متقاعد کند که بدون مشکل می تواند به فعالیت خود ادامه دهد. در بلند مدت، هواوی باید خود را به عنوان یک شرکت مورد اعتماد برای ساخت پلتفرم جدید ترسیم کند که چنین پلتفرمی قرار است اکوسیستم اندروید را به چالش بکشد. حالا هواوی فارغ از شرایط تحریم، باید بتواند پل های شکسته را هم ترمیم کند و پل های جدیدی را بسازد. آیا هواوی در سال 2020 می تواند از چالش های متعدد سربلند بیرون بیاید؟

تمام آنچه که از گوشی های هواوی P40 و P40 پرو می دانیم

منبع: Android Authority

bestcanadatours.com: مجری سفرهای گردشگری و تجاری و آموزشی | مجری مستقیم و کارگزار سفرهای بین المللی خارجی

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 4 آبان 1400 بروزرسانی: 4 آبان 1400 گردآورنده: host-fa.ir شناسه مطلب: 2680

به "هواوی در سال 2020؛ ادامه حرکت در مسیری پر پیچ وخم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هواوی در سال 2020؛ ادامه حرکت در مسیری پر پیچ وخم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید